Så får du fjärrvärme

Vi har fjärrvärmenät på ett tiotal orter i Sverige, och breddar och utvecklar vårt nät kontinuerligt. Intresseanmälan är självklart helt bindningsfri och vi återkopplar så fort vi kan.

Lokalt och hållbart

All vår fjärrvärme produceras hållbart och lokalt där du bor eller verkar. Genom att nyttja förnybara och återvunna bränslen säkerställer vi en långsiktig och trygg produktion av värme. 

Leveranssäkert

Fjärrvärme är en driftsäker uppvärmningsform som du kan känna dig trygg med – 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året. När det är som kallast ute och värmen behövs som mest är fjärrvärme ett tillförlitligt alternativ.

Enkelt och bekvämt

Fjärrvärme ger en jämn och behaglig inomhustemperatur med obegränsad tillgång till värme och varmvatten. Med låga driftkostnader och minimalt underhåll kan du frigöra tid och energi till att driva din verksamhet.

Så går en anslutning till fjärrvärmenätet till
Steg 1 - Offert, förslag och beställning

Efter att vi har fått din intresseanmälan skickar vi ett offertunderlag (om du har förutsättningar för fjärrvärme från Vattenfall). Där fyller du i de uppgifter som vi behöver för att kunna göra en kostnadsberäkning. När kostnadsberäkningen är klar skickar vi en offert med ett avtalsförslag till dig. Här hittar du bland annat din anslutningsavgift samt de villkor och förutsättningar som gäller för anslutningen. När vi har kommit överens om avtalsförslaget och du har gjort en beställning, skickar vi avtalet till dig för påskrift.

Steg 2 - Grävning

Det är enkelt att ansluta fjärrvärme till både befintliga och nybyggda fastigheter. Vid befintliga ansvarar vi som leverantör oftast för grävningen hela vägen från vårt fjärrvärmenät fram till fastigheten. Innan vi börjar grävarbetet markerar vi var ledningar för bland annat el, vatten och avlopp finns så att ingenting skadas. På tomtmarken brukar grävningen bli 40-60 centimeter djup. Vid nybyggnation ansvarar vi för grävning från vårt fjärrvärmenät till din fastighetsgräns eller arbetsområde. Du ansvarar i det här fallet för grävningen innanför fastighetsgränsen eller arbetsområdet. Om så önskas deltar vi självklart på samrådsmöten med dig och andra eventuella leverantörer som ska göra anslutningar till den nya fastigheten.

Steg 3 - Återställning

När rörarbetet är avslutat sköter vi på Vattenfall oftast all återställning, från vårt fjärrvärmenät fram till fastigheten. Vi återställer genom att fylla gropen och jämna ut. Vid nybyggnation återställer vi fram till din fastighetsgräns och du som kund ansvarar för återställningen inom din fastighet.

Steg 4 - Montering

Om du har beställt en fjärrvärmeväxlare av oss ingår, förutom själva växlaren, även primäranslutning av den. Vilket betyder att vi drar rören från våra avstängningsventiler vid husväggen fram till växlaren. I samband med att fjärrvärmeväxlaren installeras, monteras även mätaren. Avslutningsvis sätter vi avstängningsventiler i anslutning till husväggen. Väljer du att installera fjärrvärmeväxlaren själv uppskattar vi om du meddelar oss det i god tid. Det för att vi ska veta när vi ska öppna avstängningsventilerna, så att du kan använda fjärrvärmen. Vi behöver också komma ut och montera mätaren.

Steg 5 - Besiktning

När allt är monterat och klart är det dags för besiktning av anläggningen. Vattenfall besiktigar allt invändigt och utvändigt arbete. Vi visar dig självklart gärna hur den fungerar och förmedlar den information du behöver för smidig fjärrvärme.

Karta med våra orter med fjärrvärme

Vi värmer cirka en halv miljon människor

Vi har utbyggda fjärrvärmenät i Uppsala, Knivsta, Storvreta, Haninge, Tyresö, Älta, Gustavsberg, Nyköping, Vänersborg, Motala och Askersund med plats för fler anslutningar till hållbar och lokal fjärrvärme.

Kontakta oss

Är ditt företag eller BRF intresserad av fjärrvärme? Kontakta oss om du vill veta mer eller få en kostnadsfri offert på anslutningen.

Till intresseanmälan

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja